bicicleta otel inoxidabil

Bicicleta din otel inoxidabil realizata pe o imprimanta 3D

O echipa de studenti din Olanda au proiectat si realizat o bicicletă din otel inoxidabil complet functionala, pe o imprimanta 3D.  Studentii au proiectat cadrul bicicletei pentru a demonstra potențialul unei noi metode de imprimare 3D din metal.

Bicicleta a fost conceputa ca parte a unui proiect de cercetare in cadrul Facultatatii de Design Industrial si Inginerie, proiect ce a durat 3 luni. Tehnologia consta in imprimare 3D din metal cu ajutorul unui procedeu de sudura.

bicicleta otel inoxidabilbicicleta otel inoxidabil bicicleta otel inoxidabil bicicleta otel inoxidabil bicicleta otel inoxidabil bicicleta otel inoxidabil bicicleta otel inoxidabil bicicleta otel inoxidabil

Cum a fost realizata bicicleta din otel inoxidabil

Cadrul a fost realizat cu ajutorul unie companii start-up MX3D din Amsterdam, specializata în imprimarea pe mai multe axe 3D. Compania a dezvoltat o tehnologie revolutionara ce utilizeaza mai multe brate robotice ce functioneaza pe mai multe axe tridimensionale. Acest lucru permite tiparirea cu metale si rasini în orice direcție, fara a fi nevoie de structuri de sprijin. Compania s-a facut cunoscuta anul trecut, cand a lansat planurile de imprimare 3D pentru un pod de oțel pietonal din Amsterdam. Compania a invitat elevii sa foloseasca echipamentele lor pentru realizarea unui proiect unic si pentru a prezenta noua tehnologie de imprimare. Aceste proiecte ar ajuta la testarea software-ul de imprimare, alaturi de parteneri precum Autodesk și Arcelor Mittal, ce continua dezvoltarea proiectului pentru podul pietonal.

Sursa: core77.com